ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΧΑΥΓΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-10-2018
16 Οκτωβρίου, 2018
Πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2018 η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης
1 Δεκεμβρίου, 2018

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΑΡΑΚΙΝΟΥ ΔΙΚΤΗΣ ΣΤΑ 1588μ
Η πεζοπορία μας σήμερα 11 Νοεμβρίου 2018 έγινε παρέα με τον ορειβατικό σύλλογο Άγιου Νικολάου.
Ξεκίνησε από την όμορφη Πλάτη με κατεύθυνση δυτική προς του Σφακιανογιάννη την στέρνα.
Ανεβαίνοντας περάσαμε την πλαγιά νότια της Πλατιανής Λαγκάδας ,του Μεσσαρή και φτάσαμε για ολιγόλεπτη στάση στο δέτη καμαρώνοντας το καλοδιατηρημένο σαρνίτσι με τα πέτρινα σκαλιά.
Από εκεί συνεχίσαμε διασχίζοντας το μονοπάτι στην πλαγιά της κοιλάδας και μετά από 40 λεπτά φτάσαμε στου Σφακιανογιάννη την στέρνα στα 1420 μέτρα και την μάντρα των Γαλιοτζάκηδων.
Αφού Ξεκουραστήκαμε για λίγο πήραμε το μονοπάτι πρώτα δυτικά και μετά από το διάσελο ανηφορίσαμε νότια για την κορυφή Σαρακινού.
Την κορυφή την προσεγγίσαμε έπειτα από 4 ώρες και 30 λεπτά ορειβασίας. απολαύσαμε την όμορφη θέα και αφού φορτώσαμε τις μπαταρίες μας σηκώσαμε όρθιο το κολονάκι της κορυφής που είχαν γκρεμίσει οι κεραυνοί!
Μετά αρχίσαμε να κατηφορίζουμε για Φασόσελο . Στο σημείο που ξεκάνει η ανηφορική πορεία προς Τούμπα Μουτσούνα είδαμε ότι ο καιρός άρχισε να φορτώνει πάρα πολύ από τα νοτιοανατολικά και αποφασίσαμε να μην κάνουμε την κορυφή της Τούμπας Μουτσούνας αφήνοντας την για άλλη φορά . Η κορυφή πάντα μας περιμένει!!
Από το διάσελο κατηφορίσαμε την κακοτράχαλη πλαγιά και έπειτα από 30 λεπτά συναντήσαμε το μονοπάτι που μας οδήγησε πίσω στο Κεφαλοβρύση και από εκεί στην αφετηρία μας την Πλάτη.

 

 

 

Translate »