ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΑΜΑΡΙΑΣ 1 Σεπτεμβρίου 2019
2 Σεπτεμβρίου, 2019
1η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ “ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΣΑΠΗ”
24 Σεπτεμβρίου, 2019

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 39η Παγκρήτια Ορειβατική στο δάσος του Ρούβα . Η 39η ΠΟΣ διοργανώθηκε φέτος υπό την αιγίδα του ΕΟΣ Μοιρών που είχε λάβει την σκυτάλη της διοργάνωσης το 2018 από τον ΕΟΣ Λασιθίου.
Τα μέλη του ΕΟΣ Λασιθίου μαζί με ορειβάτες από όλους τους ορειβατικούς συλλόγους της Κρήτης απόλαυσαν ένα όμορφο διήμερο στο καταπράσινο δάσος του Ρούβα . Η πρώτη ήμερα περιελάμβανε την κατασκήνωση των ορειβατών την υποδοχή και φιλοξενία από τον ΕΟΣ Μοιρών . Τους ορειβάτες υποδέχτηκε ο πάντα πρόσχαρος και ευγενικός πρόεδρος του ΕΟΣ Μοιρών Κος Μανόλης Δακανάλης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Φαιστού και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης κ Αρκαδίας Κος Κος Μακάριος . Ανταλλάχτηκαν τα αναμνηστικά δώρα και ακολούθησε το υπέροχο δείπνο με το γαμοπίλαφο και το κρητικό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα .
Η επόμενη ήμερα ξεκίνησε με το πρωινό που σερβιρίστηκε στις 08:00 και μετά ξεκίνησε η 3ωρη πεζοπορία στο δάσος του Μέσα Ρούβα και στους Δυο Πρίνους . Στην επιστροφή τους ορειβάτες περίμενε έτοιμο γεύμα με μακαρόνια και βραστό που είχε προετοιμαστεί από τα μέλη του ΕΟΣ Μοιρών .
Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός το μάζεμα των σκηνών και η αναχώρηση των ορειβατικών συλλόγων . Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για την επόμενη 40η ΠΟΣ που ανέλαβε να διοργανώσει ο ΕΟΣ Χανίων το 2020.
Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΣ Μοιρών για την άψογη φιλοξενία.
ΕΟΣ Λασιθίου.

Φωτογραφίες

Translate »