Ε4 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
8 Μαρτίου, 2020
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
15 Απριλίου, 2020

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθιου σε εναρμόνιση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις» (ΦΕΚ Β’ 726 / 08-03-2020) στο σύνολο της Επικράτειας, από 10.03.2020 έως και 24.03.2020 για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς στους πολίτες του επικίνδυνου κορωνοϊού SARS-CoV-2, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του, αθλητικές, πεζοπορίες και αναβάσεις στα βουνά, για τις επόμενες 2 εβδομάδες .

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

21 Μαρτίου 2020

Αγαπητά μέλη του  Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου

Ως ορειβάτης αλλά και με την ιδιότητα το ένστολου  εκπαιδευμένου και σε θέματα πολιτικής προστασίας θα ήθελα να σας απευθύνω έκκληση για  υπομονή υπακούοντας στις εντολές της πολιτείας μένοντας όλοι σπίτι σας !!
Προστατεύουμε , υποστηρίζουμε  και είμαστε αλληλέγγυοι  με όλους τους συνανθρώπους μας .
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας !
Και εγώ με την οικογένεια μου μέσα κλεισμένος όπως και εσείς περιμένοντας να περάσει αυτή  η δοκιμασία  ευχόμενος να μας αφήσει όλους  αλώβητους .
Επειδή τα χειρότερα είναι μπροστά μας θα ήθελα να σας παρακαλέσω  να προστατέψετε τους δικούς σας και τον περίγυρο σας μένοντας στο σπίτι σας κλεισμένοι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα .
Ως ορειβάτες  που είμαστε  τηρούμε αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας όταν είμαστε στο βουνό αλλά  και στα σπίτια μας  τους κανόνες υγιεινής τώρα με τον κορονοιό σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών !!
Το Σαββατοκύριακο που έρχεται ίσως πολλοί  θα θέλατε  να αποδράσετε στην ανοιξιάτικη φύση για να ξεφύγετε  από αυτό τον καταθλιπτικό εγκλεισμό . Φανταστείτε όμως ότι όλοι οι συνάνθρωποι μας θέλουν το ίδιο με εμάς ! Εδώ έρχεται να δημιουργηθεί το πρόβλημα  !    Για μιάς όλοι οι Έλληνες πάλι έξω στην πιο κρίσιμη στιγμή εξέλιξης και διασποράς του ιού !!!
Δεν δικαιολογείτε Ορειβάτης τώρα να πάρει τα βουνά και τις κορυφές αγνοώντας τις εντολές της πολιτικής προστασίας!
Ο κρατικός μηχανισμός ασφαλείας και ο υγειονομικός ίσως να μην έχει την πολυτέλεια αυτή να μας αναζητήσει ,να μας διασώσει και να μας περιθάλψει σε περίπτωση που ο μη γένοιτο κάτι μας συμβεί !!
Ας περάσουμε όλοι μας το μήνυμα αυτό σε όσους μπορούμε να επηρεάσουμε . Έχουμε Ευθύνη !
Σε λίγο καιρό και αφού αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα θα αρχίσουμε δριμύτεροι το χόμπι μας !!!

Ν αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.
Νίκος Καζαντζάκης,

Καλημέρα

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!!!!
Σπυριδάκης Γιάννης
Πρόεδρος ΕΟΣ Λασιθίου

Translate »